BOERenmarkt XL

Ontdek, proef en beleef het culinaire foodfestival
Zondag 9 en maandag 10 september 2018

Laat je verrassen door al het heerlijks dat de provincies te bieden hebben op de BOERenmarkt XL! Op deze gratis toegankelijke markt ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer.

Alliance Restaurants
In samenwerking met Dutch Cuisine benaderen wij per provincie een (Alliance Gastronomique) restaurant, dus in totaal twaalf restaurants. Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is, door mooie, eerlijke gerechten te serveren met bijpassende wijnen.

Brass Boer
Koperen Kees in De Spiegel wordt omgetoverd tot ‘Brass Boer’, het beachrestaurant van Jonnie en Thérèse op Bonaire. Tijdens de BOERenmarkt proef je hier wereldse, toegankelijke gerechten, bereid met lokale producten, mét de signatuur van De Librije. Een tropisch tintje aan de BOERenmarkt!

HillBilly Contest
Tijdens deze unieke kookwedstrijd gaan jonge Nederlandse chefs het tegen elkaar opnemen. Iedere deelnemer zal één ambachtelijk product meenemen uit de streek waar hij of zij vandaan komt. De deelnemers zullen vervolgens zelf, op zondag, de overige ingrediënten verzamelen bijbij leveranciers, producenten en wildplukplekken in de regio. Op maandag worden de gerechten bereid door de jonge chefs en beoordeeld door een topjury. De jury bestaat uit o.a. Jonnie Boer en Mac van Dinther.

VanDrie Group
Daarnaast wordt er door de VanDrie Group een kookwedstrijd gehouden op zondag. Deze kookwedstrijd is gericht op het bereiden van een gerecht met kalfsvlees. Deelnemers aan deze wedstrijd zijn leerlingen van de ROC Sterrenklas Amsterdam.

… en nog veel meer activiteiten! Houd boerenmarktXL in de gaten voor updates.