KookwedstrijdSterklassers koken ‘de sterren van de hemel’ met kalfsvlees

Op zondag 18 september, de eerste dag van Chefs(R)evolution, wordt voor de derde keer dé kookwedstrijd voor studenten van de Sterklas van het ROC Amsterdam gehouden. De Sterklas is een initiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De wedstrijd is een initiatief van Chefs(R)evolution, Sterklas en VanDrie Group.
SVH Meesterkok Jonnie Boer selecteert de 6 finale teams. Bij de selectie wordt niet alleen gekeken naar de kalfsvleesreceptuur, maar wordt er ook beoordeeld of het een origineel recept is met oog voor duurzaamheid.
Een team bestaat uit twee studenten van de Sterklas waarbij de voorkeur ernaar uitgaat dat het team bestaat uit een student uit het eerste jaar en een uit het tweede jaar.
Ieder team mag voor aanvang van de wedstrijd een black box kiezen. In iedere black box zit een technisch deel van kalfsvlees en een orgaan. De teams moeten deze twee producten gebruiken en uiteindelijk een hoofdgerecht serveren. Daarvoor krijgen ze 1,5 uur de tijd. De gerechten worden beoordeeld door een vakkundige jury.