HillBillyHillBilly Contest

De deelnemers aan de HillBilly Contest starten op zondag 18 september om 12.30 uur. Zij dienen 1 ingrediënt mee te nemen dat kenmerkend is voor de regio waar hij vandaan komt en waar hij graag mee kookt. In De Librije krijgt iedere deelnemer een wedstrijdmap, waarin onder meer een landkaart zit met daarop een selectie van onze leveranciers, producenten en wildplukplekken in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom De Librije. Met eigen vervoer gaan de deelnemer en zijn assistent op pad om ingrediënten te verzamelen.
De opdracht is om bij deze leveranciers, producenten en boeren ingrediënten af te halen en om 16.00 uur terug te zijn bij De Librije. De deelnemers hebben dan anderhalf uur de tijd om technisch aan de twee gerechten te werken en alle voorbereidingen te treffen. Hierbij mogen zij alle apparatuur van Librije’s Atelier gebruiken. Vervolgens gaan alle producten in de koelbox en worden veilig opgeborgen.
Op maandag 19 september worden ’s middags deze koelboxen naar een ponton op de BOERenmarkt XL gebracht. Op dit ponton hebben de deelnemers en hun assistent nog twee uur de tijd om de twee gerechten voor 4 personen te bereiden op een Large Big Green Egg met diverse accessoires.

Tenslotte wordt het gerecht beoordeeld door een topjury bestaande uit: Jonnie Boer, Gert de Mangeleer en Mac van Dinther.

De prijsuitreiking vindt dezelfde avond plaats op het podium van Theater De Spiegel. De winnaar van de HillBilly Contest wordt eigenaar van een Big Green Egg XXLarge.

Deelnemers: Jeroen Brouwer, Thijs Meliefste, Jim de Jong, Guillaume de Beer, Nicky Quarz en de HillBilly winnaar van 2014 Willem Schaafsma.

HillBilly