The young Berlin Avant-Garde

Ze behoren tot de derde generatie van Duitse toprestaurants. Ze zijn radicaal en succesvol. Ze zijn anders, moedig, en zetten zich in voor een revolutionaire Duitse keuken. Wars van compromissen, soms provocatief, zonder tierlantijntjes, met nieuwe smaakideeën. Veel gerechten lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar ze blijken uiterst geraffineerd en hebben een diepe smaak.

/>

Sebastian Frank, Horváth ★★
Met Sebastian Frank als chef-kok maakte het Horváth niet alleen een snelle groei door (de eerste ster kwam in 2011), maar ook een stormachtige creatieve ontwikkeling. Toen de exploitanten in 2014 een andere weg insloegen, namen Jeannine Kessler en Sebastian Frank de leiding van het restaurant over. Tegenwoordig is hier een van de creatiefste keukens van Duitsland te vinden. Frank is zoiets als het culinaire meesterbrein achter een nieuw soort Berlijnse horeca die zich met de verschillende nuances van de Nova-Regio-keuken bezig houdt.
www.restaurant-horvath.de

Micha Schäfer & Billy Wagner, Nobelhart & Schmutzig ★
De ontwikkeling van de oorspronkelijkheid Gerechten bij Nobelhart & Schmutzig bestaan uitsluitend uit regionale ingrediënten, zijn gereduceerd en oorspronkelijk van smaak. Bovendien doet de keuken het helemaal zonder klassieke luxeproducten. Dat past bij de tijdgeest. Rigoureus regionaal noemen exploitant Billy Wagner en chefkok Micha Schäfer de kookstijl van Nobelhart & Schmutzig.
www.nobelhartundschmutzig.com

Andreas Rieger & Ivo Ebert, Einsunternull ★
Het einsunternull heeft in korte tijd door zijn concept op horeca als culinair gebied veel fans gewonnen die dit restaurant zien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de nieuwe keuken in Duitsland. En ja, deze keuken is anders. Zij heeft erg weinig gemeenschappelijk met de klassieke Frans keuken en haar afsplitsingen. Andreas Rieger houdt zich nauwelijks of niet aan de klassieke menuvolgorde. Hij vindt dat de volgorde van de gerechten belangrijker is, dan de volgorde van rauw naar gegaard, van vis naar vlees en tenslotte naar zoet.
www.einsunternull.de