The young Berlin Avant-Garde and the Manifesto of German Cuisine.

Sebastian Frank, Horváth ★★
Micha Schäfer & Billy Wagner, Nobelhart & Schmutzig ★
Andreas Rieger & Ivo Ebert, Einsunternull ★
Allemaal uit Berlijn, Duitsland.

Ze behoren tot de derde generatie van Duitse toprestaurants. Ze zijn radicaal en succesvol. Ze zijn anders, moedig, en zetten zich in voor een revolutionaire Duitse keuken. Wars van compromissen, soms provocatief, zonder tierlantijntjes, met nieuwe smaakideeën. Veel gerechten lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar ze blijken uiterst geraffineerd en hebben een diepe smaak.
Deze restaurants hebben elkaar gevonden en hebben ‘The Berliner Avantgarde’ in het leven geroepen. En ze hebben een manifest geschreven dat ze op het podium van de grote CHEFS®EVOLUTION zullen presenteren. Eindelijk! De Duitse keuken krijgt een profiel dat nationaal en – belangrijker – internationaal kan worden opgemerkt en verspreid. Dit is de enige manier om de essentie en de individualiteit van de Duitse keuken over te brengen. Alleen op deze manier krijgt de keuken van dit land de plek die het verdient.
Naast de presentatie van het manifest zullen de chefs hun signature dishes introduceren. Deze zijn ontstaan in nauwe samenwerking met lokale producenten. “Brutal regional“ noemt Billy Wagner, enfant terrible in de wereld van de sommeliers, restauranthouder en drijvende kracht achter The Berliner Avantgarde dit concept.